RSS Новости:

Најновији број часописа „Саборност“ XIII (2019)
Часопис „Саборност“ и ове године у категорији водећих часописа националног значаја: М51
Изашала је из штампе књига „Предање и живот Цркве“ аутора Ива Конгара
У продаји је ТРЕЋЕ КОЛО сабраних дела о. Георгија Флоровског
Организовање тематског научног богословског скупа, Манастир Тумане, 14. септембар 2019.
Изашла из штампе девета свеска часописа „Браничевски весник“ (2018)
Једанаесто епархијско такмичење у познавању Православног катихизиса, 2019.
Васкршња посланица Епископа браничевског, 2019
Епископ Игнатије за Радио „Светигора“: Верска настава у школама Србије (ретроспектива)
Предавање протођакона доц. др Златка Матића: „Подвиг (пост) – пут ка литургијском јединству“

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

Часопис „Саборност“ 1/XIII, Васкрс 2007

Горан Илић

Ђакон Игор Димитријевић изабран за најбољег вероучитеља Епархије браничевске

На дан празновања Светога Саве, просветитеља нашег народа, Министарство вера Републике Србије, у сарадњи са Српском патријаршијом и Одбором за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, након одслужене Свете Литургије у Храму Светога Саве на Врачару, уприличило је свечано уручивање пригодних награда и грамата најуспешнијим вероучитељима и ученицима веронауке из школа у Србији.

На предлог координатора верске наставе, владика Игнатије прогласио је ђакона Игора Димитријевића из Смедерева за најуспешнијег вероучитеља на територији Епархије браничевске. Уз присуство министра вера Републике Србије, господина Милана Радуловића, и других црквених великодостојника и државних представника, награде је изабранима уручио старешина Храма Светога Саве, свештеник Лука Новаковић.

Ђакон Игор Димитријевић рођен је 1973. године у Смедереву, где је и завршио основну школу и гимназију. По благослову тадашњег епископа браничевског, г. Саве, уписао је Богословски факултет СПЦ у Београду. У чин ђакона епископ Игнатије га је рукоположио 28. септембра 2003.

По увођењу верске наставе у школе Републике Србије, школске 2001/2002, бива постављен за вероучитеља у Текстилно-технолошкој и пољопривредној школи „Деспот Ђурађ“ у Смедереву, у којој предаје до данас. Школске 2002/2003. бива постављен за вероучитеља и у Индустријској школи „Желвоз“ у Смедереву, у којој предаје наредне две године. Предавао је и у Средњој музичкој школи „Коста Манојловић“ у Смедереву, у периоду од 2002. до 2005. године. Ђакон Игор је члан новоформираног „Центра за унапређивање верске наставе“.

Током свог преданог и одговорног рада, ђакон Игор је успео да успостави одличан однос са свим својим ученицима, али и са члановима свих колектива у којима је радио. Успех који је он остварио у реализацији плана и програма верске наставе потврђује нам још једном истину да је могуће спровести веронауку као литургијску катихезу и адекватно испунити постављене циљеве и задатке катихизиса. Полугодишњи и годишњи извештаји о раду, које је ђакон Игор редовно подносио Просветном одбору Епархије браничевске, то документовано потврђују.

Желимо ђакону Игору сваки благослов Божији и укрепљење у светом делу уливања љубави Христове у срца младих. Њега и све вероучитеље наше епархије позивамо да наставе да приводе младе Телу васкрслог Христа. На многаја љета!