RSS Новости:

Изашао из штампе зборник огледа из упоредног богословља: „Да не буде раздора у Телу“
Најновији број часописа „Саборност“ XII (2018)
Зборник „Покајање, праштање и спасење у савременој (постмодерној) култури“
Предавање протођакона доц. др Предрага Петровића „Изазов богословског исказа у Верској настави“
Часопис „Саборност“ уврштен у категорију водећих часописа националног значаја: М51
Промоција Сабраних дела о. Г. Флоровског на Сајму књига 2018.
Протођакон доц. др Златко Матић одржао предавања на МДУ „Ломоносов“ и на НИУ БелГУ.
Прва промоција Сабраних дела о. Георгија Флоровског на српском језику
Одржан научни богословски скуп у оквиру прославе 200 година освећења манастирске цркве манастира Покајница
Десето епархијско такмичење у познавању Православног катихизиса, 2018.

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

Часопис „Саборност“ 1/XIII, Васкрс 2007

Горан Илић

Ђакон Игор Димитријевић изабран за најбољег вероучитеља Епархије браничевске

На дан празновања Светога Саве, просветитеља нашег народа, Министарство вера Републике Србије, у сарадњи са Српском патријаршијом и Одбором за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, након одслужене Свете Литургије у Храму Светога Саве на Врачару, уприличило је свечано уручивање пригодних награда и грамата најуспешнијим вероучитељима и ученицима веронауке из школа у Србији.

На предлог координатора верске наставе, владика Игнатије прогласио је ђакона Игора Димитријевића из Смедерева за најуспешнијег вероучитеља на територији Епархије браничевске. Уз присуство министра вера Републике Србије, господина Милана Радуловића, и других црквених великодостојника и државних представника, награде је изабранима уручио старешина Храма Светога Саве, свештеник Лука Новаковић.

Ђакон Игор Димитријевић рођен је 1973. године у Смедереву, где је и завршио основну школу и гимназију. По благослову тадашњег епископа браничевског, г. Саве, уписао је Богословски факултет СПЦ у Београду. У чин ђакона епископ Игнатије га је рукоположио 28. септембра 2003.

По увођењу верске наставе у школе Републике Србије, школске 2001/2002, бива постављен за вероучитеља у Текстилно-технолошкој и пољопривредној школи „Деспот Ђурађ“ у Смедереву, у којој предаје до данас. Школске 2002/2003. бива постављен за вероучитеља и у Индустријској школи „Желвоз“ у Смедереву, у којој предаје наредне две године. Предавао је и у Средњој музичкој школи „Коста Манојловић“ у Смедереву, у периоду од 2002. до 2005. године. Ђакон Игор је члан новоформираног „Центра за унапређивање верске наставе“.

Током свог преданог и одговорног рада, ђакон Игор је успео да успостави одличан однос са свим својим ученицима, али и са члановима свих колектива у којима је радио. Успех који је он остварио у реализацији плана и програма верске наставе потврђује нам још једном истину да је могуће спровести веронауку као литургијску катихезу и адекватно испунити постављене циљеве и задатке катихизиса. Полугодишњи и годишњи извештаји о раду, које је ђакон Игор редовно подносио Просветном одбору Епархије браничевске, то документовано потврђују.

Желимо ђакону Игору сваки благослов Божији и укрепљење у светом делу уливања љубави Христове у срца младих. Њега и све вероучитеље наше епархије позивамо да наставе да приводе младе Телу васкрслог Христа. На многаја љета!